Jag har jättefina bilder att dela med mig av. Men picasa låser sig varje gång jag försöker importera filer… så bilderna får vänta ett tag.

 

Tills vidare kan jag dela med mig av någonting minst lika underhållande som foton, nämligen dagens dröm (jag kallar det ”dagens” och inte ”nattens” eftersom jag har ganska många sovmornar just nu och drömmer mest på dagen). Jag var på klassresa hos Beyonce, Jay z och deras nyfödda dotter Ivy Blues hus i Antarktis. Allt jag minns är mitt desperata försök att förklara bestigningen av Mt. Kenya med ord för Beyonce genom att säga ”att bestiga Mt. Kenya är värre än att föda barn”.

 

Och ja. Faktum är att denna beskrivning är det enda som ger en rättvis bild av hur omänskligt sjukt i huvet  det var att bestiga Afrikas näst högsta berg. Nu kanske ni undrar varför tusan jag skriver ett inlägg om bestigningen av Mt. Kenya… men målet med detta inlägg är helt enkelt att förvarna alla vänner och familj där hemma om att ni kommer behöva stå ut med en hel del Mt Kenya-snack denna sommar.

 

Ett mycket flitigt använt uttryck detta år har varit ”jag har bestigit mt. kenya, jag klarar allt”.

 

Thilde beskrev igår känslan att bestiga berget som ”att föda tvillingar, ett av barnen det naturliga hållet och ett av barnet med kejsarsnitt… samtidigt”. Det är kanske ett smått överdrivet uttryck dock.

 

Då mammor har deltagit i bestigningen tidigare år har de ofta påstått ”det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv är att bestiga detta berg… nummer två är att föda barn”. Alltså är det ett faktum. Att bestiga Mt. Kenya är värre än att föda barn.

 

Och trotts detta tappra försök till att formulera ett inlägg som beskriver det sjukaste jag har gjort i hela mitt liv så kommer ingen riktigt förstå hur det kändes den där natten. Jag tror inte att jag riktigt har insett hela grejen förrens nu.

Annonser